Kada pripremate meso u saftu, s divljači nećete pogriješiti, jer se odlično sljubljuje s gotovo svakim saftom.
Sastojci za pripremu mesa u saftu:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 srneća odreska
- 1 žlica balzamičnog octa
- 150 ml goveđeg temeljca2 žlice želea od crvenog ribiza
- 1 češanj češnjaka
- 85 g svježih ili smrznutih kupina
Meso u saftu priprema:
Kada se odlučite za pripremanje mesa u saftu, najprije zagrijte ulje u tavi, pecite meso divljači oko pet minuta, zatim ga preokrenite i pecite još tri do pet minuta, ovisno o debljini mesa.
Vjerojatno će biti dovoljno pet do šest minuta pečenja s obje strane. Podignite meso iz tave i ostavite ga sa strane kako bi se odmorilo.
Dodajte balzamični ocat u tavu, zatim ulijte temeljac, žele od crvenog ribiza i češnjak. Miješajte saft na dosta jakoj vatri kako bi se sve sjedinilo pa dodajte kupine i kuhajte dok ne omekšaju. Poslužite saft uz meso divljači.