Ovaj jednostavan recept sa točnom količinom sastojaka je savršen za sve koji žele uživati u slatkim zalogajima. Pogledajte kako se pripremaju mekani keksi s komadićima čokolade.
Mekani keksi s komadićima čokolade sastojci:
- 50 g maslaca, sobne temperature
- 90 g šećera
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 150 g brašna
- pola žličice sode bikarbone
- 1/4 žličice soli
- 100 komadića čokolade
Mekani keksi s komadićima čokolade priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. U zdjeli pomiješajte maslac, smeđi šećer, bijeli šećer i ekstrakt vanilije. Miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte jaje u zdjelu i miksajte dok se sve ne sjedini.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. Postupno dodajte suhe sastojke u zdjelu sa mokrim sastojcima, dok se sve ne sjedini. Dodajte komadiće čokolade u tijesto i miješajte dok se sve ne sjedini.
Sada pripremite kekse za pečenje tako da napravite lopte od tijesta promjera 2 cm. Stavite ih na lim za pečenje, koji ste prekrili papirom za pečenje. Pecite kekse u zagrijanoj pećnici do 12 minuta. Izvadite kekse iz pećnice i ostavite da se ohlade na limu za pečenje barem pet minuta.
Mekani keksi s komadićima čokolade su spremni za posluživanje! Uživajte u ovim predivnim keksima koji se tope u ustima.