Sastojci:
- miješano mljeveno meso
- 400 g junetine
- 200 g crvenog luka
- 50 g češnjaka
- 0,5 l pasirane rajčice
- 30 g mrkve
- 50 g svinjske masti
- sušeni čili
- prilog: kukuruzice
- 20 g kukuruznog bijelog brašna
- sol
Priprema:
Od mljevenog mesa, sitno nasjeckanog crvenog luka, malo sitnog češnjaka i mljevenog čilija umijesimo masu od koje pravimo male loptice.
Ostatak sitno nasjeckanog crvenog luka pržimo na svinjskoj masti. Kada zazlati, dodamo sitno nasjeckani češnjak. Kada zamiriše, dodamo pasiranu rajčicu i mrkvu izrezanu na kockice, približno iste veličine. Dodamo i vode po ukusu, posolimo, popaprimo i pustimo da se krčka.
Kada je mrkva napola kuhana, dodamo loptice od mesa i nastavimo zajedno krčkati desetak minuta ne miješajući kuhačom - samo protresemo ili vrtimo. Kada je gotovo, provjerimo okus.
Kukurizice
Bijelo kukuruzno brašno pofurimo slanom kipućom vodom da dobijemo žitku masu od koje se, dok je vruća, rukama navlaženim vodom oblikuju pogačice po želji. Peći na papiru za pečenje na 200 C dok ne porumene.
Još finih recepata potražite na portalu 321kuhaj
Pročitajte još:
- Ovo nismo očekivali: Jamie Oliver otkrio neobičan sastojak koji dodaje pečenom krumpiru
- Popečci od krumpira ili kada se brzinski ručak pretvori u gurmansko veselje
- Fini tahini: namaz od sezama koji će voljeti svi članovi vaše obitelji
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!