Kuharica /

Kako napraviti dobru marinadu za mariniranje luka?

Image
Foto: Pixabay

Dobro mariniranje luka važno je za dobar ukus jela. Otkrivamo provjereni recept za pravilno mariniranje luka.

16.11.2022.
14:39
Pixabay
VOYO logo

Mariniranjem luka ili mesa, hrana koja se marinira upija sve začine i okuse koje smo ubacili u marinadu, te ih tako sačuva za vrijeme pripreme, tako da se mariniranje luka ili mesa preporuča. U nastavku teksta vam donosimo upute za mariniranje luka koji će nakon mariniranja biti veoma ukusan i sočan za vaše buduće jelo.

Sastojci za mariniranje luka:

  • 1 luk
  • ¾ šalice bijelog vinskog octa
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 žličice sušenog origana
  • ½ žličice suhe majčine dušice
  • ½ žličice šećera
  • ½ žličice soli

Priprema marinade za mariniranje luka:

Luk ogulite i prepolovite, pa narežite na tanke ploške koje ćete kasnije marinirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite ih u lonac, prekrijte vodom i zakuhajte. Kuhajte 5 minuta, zatim ocijedite tanke ploške luka i ostavite da se ohladi. Ubacite preostale sastojke zajedno i dobro i promiješajte kako bi se sastojci u potpunosti spojili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite luk u posudu i prelijte smjesom octa koja će uz pomoć ostatka začina marinirati vaš luk.

Ostavite da se luk marinira preko noći. Marinirani luk možete čuvati potom u hladnjaku dok ga ne budete trebali koristiti, no nemojte da stoji predugo u hladnjaku, najbolje ga je upotrijebiti odmah ili najkasnije par dana nakon završenog mariniranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike