Kulinarstvo /

Recept za ukusni marinirani crveni luk

Image
Foto: Pixabay

Marinirani crveni luk odličan je dodatak uz glavno jelo, priprema se brzo i jednostavno. Kako pripremiti marinirani crveni luk?

16.11.2021.
10:49
Pixabay
VOYO logo

Marinirani crveni luk čarobno se pretvara u divnu i ukusnu hranu.  Brzo kiseljenje ili mariniranje sirovog crvenog luka brzo je i jednostavno za pripremu, a u njemu možete početi uživati ​​već za 15-20 minuta nakon mariniranja.

Za pripremu mariniranog crvenog luka potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 60 ml jabučnog octa
  • voda
  • maslinovo ulje
  • senf
  • med
  • svježe začinsko bilje po izoru
  • morska sol
  • papar
  • 1 veliki crveni luk narezan na tanke kolute.

Priprema mariniranog crvenog luka:

Najprije pomiješajte sve sastojke, osim luka i umutite. Stavite kolutiće luka u kratku staklenku ili malu staklenu posudu. Odozgo prelijte marinadom i dobro pokrijte poklopcem. Okrenite staklenku naopako ili nekoliko puta protresite da se marinada proširi kroz luk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavite da se marinira 15-20 minuta za jači okus i hrskaviju teksturu, a dan-dva i do tjedan dana u hladnjaku za mekši luk i blaži okus. S vremena na vrijeme protresite staklenku kako bi se marinada pravilno rasporedila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo