Marinirani crveni luk čarobno se pretvara u divnu i ukusnu hranu. Brzo kiseljenje ili mariniranje sirovog crvenog luka brzo je i jednostavno za pripremu, a u njemu možete početi uživati već za 15-20 minuta nakon mariniranja.
Za pripremu mariniranog crvenog luka potrebno vam je:
- 60 ml jabučnog octa
- voda
- maslinovo ulje
- senf
- med
- svježe začinsko bilje po izoru
- morska sol
- papar
- 1 veliki crveni luk narezan na tanke kolute.
Priprema mariniranog crvenog luka:
Najprije pomiješajte sve sastojke, osim luka i umutite. Stavite kolutiće luka u kratku staklenku ili malu staklenu posudu. Odozgo prelijte marinadom i dobro pokrijte poklopcem. Okrenite staklenku naopako ili nekoliko puta protresite da se marinada proširi kroz luk.
Ostavite da se marinira 15-20 minuta za jači okus i hrskaviju teksturu, a dan-dva i do tjedan dana u hladnjaku za mekši luk i blaži okus. S vremena na vrijeme protresite staklenku kako bi se marinada pravilno rasporedila.