Riblji specijaliteti /

Marinirana riba u ulju - kako pripremiti mariniranu ribu u ulju

Image
Foto: Pixabay

Riba se može kvalitetno pripremiti na razne načine, jedan od njih je mariniranje. Kako pripremiti mariniranu ribu u ulju?

15.1.2022.
16:30
Pixabay
VOYO logo

Marinirana riba u ulju riblji je specijalitet. Kako pripremiti mariniranu ribu u ulju? Za pripremu marinirane ribe u ulju potrebni su vam začini prema želji i filetirana riba bez kostiju.

Sastojci potrebni za pripremu marinirane ribe u ulju:

  • 2 filetirane ribe bez kostiju
  • ½ žličice sjemenki komorača
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 3 luka
  • žlica šećera
  • sok od polovice limuna
  • 150 ml vinskog octa
  • 10 zelenih maslina bez koštica
  • 2 štapića celera
  • žličica lista celera

Priprema marinirane ribe u ulju:

Položite riblje filete kožom prema dolje i pospite sjemenkama komorača i dvije žlice krupne soli. Pokrijte ribu prozirnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratite ribu u plitku posudu, s kožom prema gore, prelijte maslinovim uljem i pokrijte lukom. U manjoj posudi izmiješajte šećer, limunov sok i ocat i zakuhajte. Ostavite da se ohladi, pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak kako bi se riba marinirala preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći dan izvadite mariniranu ribu iz hladnjaka sat vremena prije posluživanja kako bi se ohladila na sobnu temperaturu, a zatim prebacite na tanjur za posluživanje. Umiješajte masline, celer i listove celera. Ostavite nekoliko minuta, a zatim poslužite mariniranu ribu s kriškama limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike