Recept i priprema /

Tajna ukusne veprovine nalazi se u marinadi za veprovinu

Image
Foto: Pixabay

Tajna za ukusnu, sočnu i mekanu veprovni je u marinadi. Kako pripremiti dobru marinadu za veprovinu?

17.4.2022.
16:47
Pixabay
VOYO logo

Meso veprovine mora biti marinirano da nakon kuhanja bude mekano. Marinada od crnog vina osnovni je prvi sastojak za ukusan umak koji najbolje nadopunjuje tešku teksturu i okus mesa poput veprovine. Kako se priprema ukusna marinada za veprovinu?

Sastojci potrebni za pripremu marinade za veprovinu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg veprovine
  • luk
  • mrkva
  • ¼ korijen celera
  • 7,5 dcl crnog vina
  • sok i kora naranče
  • 2 grančice timijana, ružmarina, lista lovora,
  • 5 mahuna kardamoma
  • 20 zrna papra
  • ½ šalice maslaca
  • 2 rajčice
  • ½ šalice konjaka
  • sol i papar

Za pripremu marinade od veprovine, najprije u veliku zdjelu stavite meso, luk, mrkvu, korijen celera, začinsko bilje i začine. Narančinu koricu tanko narežite i dodajte sa sokom od naranče u posudu s mesom. Marinada veprovine već je gotova. Podlijte crnim vinom i ostavite da se marinira 24 sata na hladnom mjestu ili u hladnjaku.

Marinada za veprovinu izvrsno nadopunjuje okus veprovine. Nakon što veprovina odstoji 24 sata u ovoj marinadi, tada će se okusi savršeno pomiješati. Nakon što je marinada za veprovinu odradila svoj posao, nastavite sa pripremom veprovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo