Kulinarstvo /

Marinada za svinjski kare u komadu - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Pripremate svinjski kare i želite osigurati njegovu sočnost? Marinada za svinjski kare u komadu je sve što vam treba.

15.2.2023.
13:41
Pixabay
VOYO logo

Marinada je smjesa sastojaka koja se koristi za poboljšanje okusa, mekoću i sočnost mesa. Marinada se obično sastoji od kiselog sastojka poput limunovog soka ili octa, ulja, začina i bilja. Mariniranje mesa pomaže u razbijanju vlakana mesa i omekšavanju te poboljšava okus i teksturu mesa.

Sastojci za pripremu marinade za svinjski kare u komadu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Senf
  • Limunov sok
  • Med
  • Ulje
  • Bijelo vino
  • Češnjak
  • Ružmarin
  • Origano
  • Papar

Za pripremu marinade za svinjski kare najprije pomiješajte sve sastojke u posudi dok se ne dobije glatka smjesa. Prije mariniranja, meso treba dobro očistiti i osušiti te zarezati po površini. To omogućava marinadi da prodre u meso i poboljša njegov okus i teksturu. Meso se stavlja u vrećicu za mariniranje i prelije marinadom te se ostavi u hladnjaku najmanje jedan sat, a poželjno je i preko noći.

Nakon mariniranja, svinjski kare u komadu se peče u pećnici na temperaturi od 180 do 200°C. Važno je paziti na temperaturu mesa tijekom pečenja i preporučuje se da se meso ostavi da se odmori nakon pečenja kako bi se sokovi ravnomjerno rasporedili po mesu. Marinada za svinjski kare u komadu može se prilagoditi prema osobnom ukusu i preferencijama. Na primjer, možete dodati ljutu papriku ili med kako bi dobili slatko-ljuti okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo