Kako napraviti sočne i ukusne ražnjiće na roštilju? Za pripremu sočnog i mekanog mesa na roštilju vrlo je važna dobra marinada. Kako napraviti dobru marinadu za ražnjiće? Kako bi meso bilo sočno i mekano napravite marinadu sa sojinim umakom, medom i pivom.
Marinada za ražnjiće jednostavno i brzo se priprema, a potrebni su vam sljedeći sastojci:
- pileća prsa bez kostiju
- sojin umak
- maslinovo ulje
- med
- timijan
- češnjak
- sušeni origano
- kadulja
- mljeveni crni papar
- lovorov list
- 0,5 dcl piva (po izboru)
- 3 paprike
- tikvica
- češnjak
- crveni luk
- sol i papar.
Marinada za ražnjiće priprema:
U veliku zdjelu dodajte sve sastojke osim piva i povrća i umutite. Kad se promiješa, ulijte pivo i promiješajte da se sjedini. Marinada za ražnjiće je gotova. Dodajte piletinu, promiješajte, pokrijte poklopcem ili zamotajte i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata ili preko noći.
Za to vrijeme narežite povrće koje ide na ražnjiće. Kad je gotovo, pokapajte maslinovo ulje, posolite i začinite paprom te promiješajte da se povrće prekrije.
Pripremite roštilji i možete krenuti s roštiljanjem.