Kad se nekoliko sati namaču u marinadi, nemasne patke bit će vlažnije, nježnije i ukusnije. Meso postaje omekšano i na kraju rezultat je ukusno jelo. Napravite marinadu od limunovog soka, balzamičnog octa i meda.
Sastojci za marinadu za patku:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- pola šalice limunovog soka, balzamičnog octa i meda
- 2 šalice crnog vina
- šalica umaka od soje
- 6 režnjeva češnjaka, zgnječenih
- 3 žlice svježeg lišća ružmarina, mljevenog
- 2 žlice senfa
- 2 žličice crnog papra
- pola žličice crvene paprike
- pola šalice maslinovog ulja
Upute za izradu marinade za patku:
U srednjoj posudi pomiješajte sve sastojke osim maslinovog ulja. Nastavite miješati uz dodavanje ulj. Marinada za patku je pripremljena. Patku dobro premažite marinadom i ostavite barem nekoliko sati da se marinira. Cijele patke treba marinirati do 12 sati. Dijelovi patke trebaju samo 4 sata mariniranja u ovoj marinadi za patku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa