Marinda za papriku preduvjet je ukusnog jela od paprike. Kako se radi marinada od paprike?
Marinada od paprike sastojci:
- 5 crvenih ili žutih paprika
- 2 velike grančice bosiljka, plus listovi za posluživanje
- 3 češnjak, sitno ribani
- 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- pola žličice soli
Kako se priprema marinada za paprike?
Pecite paprike na obrubljenom limu za pečenje obloženom folijom, okrećući ih hvataljkama svakih 5-7 minuta, dok sve strane ne pougljene, oko 20 minuta. Pustite da odstoji dok se dovoljno ne ohladi za rukovanje.
Paprike ogulite i bacite koru. Meso natrgajte na trake širine 20 cm. Prebacite u srednju zdjelu i dodajte grančice bosiljka, češnjak, ulje, sol i sve sokove na lim za pečenje; promiješajte da se sjedini. Pokrijte i ostavite na sobnoj temperaturi najmanje 1 sat. Pospite listovima bosiljka neposredno prije posluživanja.