Kako bi krumpir bio sočan i ukusan važno je napraviti dobru marinadu za krumpir. Kako se radi marinada za krumpir?
Krumpir se marinira oko sat vremena. Sastojci za pripremu marinade za krumpir:
- voda
- maslinovo ulje
- paprika
- sol
- crni papar
- luk u prahu.
Marinada za krumpir gotova je za svega nekoliko minuta.
Najprije narežite krumpir na debele ploške, oko 4 cm. Stavite kriške krumpira u veliku zdjelu. U zdjelu za miješanje dodajte maslinovo ulje, vodu, luk u prahu, papriku, sol i crni papar. Pomiješajte sve sastojke dok se ne sjedine. Marinada za krumpir je gotova. Krumpir prelijte mješavinom ulja i začina i miješajte dok se krumpir dobro ne obloži mješavinom ulja i začina. Pokrijte posudu i stavite u hladnjak na 1 sat.
Nakon sat vremena, odnosno kada marinada za krumpir odradi svoj posao, izvadite krumpir iz hladnjaka i stavite svaku krišku na srednje jako zagrijani roštilj. Pecite 4-5 minuta, a zatim okrenite kriške i pecite još 4-5 minuta ili dok vilica ne prođe lako. Maknite s roštilja i poslužite.
Marinada za krumpir izvrsno nadopunjava okus ovog ukusnog priloga. Dobar tek!