Lubin je vrlo ukusna riba koja se može pripremati na različite načine. Jedan od načina pripreme lubina je priprema u pećnici. Kako pripremiti ribu lubin u pećnici?
Sastojci za pripremu jela lubin u pećnici:
- 1 lubin
- 2 žlice maslinovog ulje
- 2 limuna
- šaka majčine dušice
- timijan
Lubin u pećnici priprema:
Za pripremu lubina u pećnici, najprije zagrijte pećnicu na oko 170 stupnjeva Celzijevih. Operite i očistite lubina iznutra i izvana te ga osušite kuhinjskim papirom. Napravite oko tri do četiri zareza po mesu ribe, obložite lim za pečenje folijom i na njega stavite ribu.
Pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok i timijan te začinite lubina morskom soli i svježe mljevenim crnim paprom. Pokapajte maslinovo ulje po cijelom lubinu, a sol i papar ugurajte i u zarezane režnjeve.
Stavite u pećnicu i pecite nepoklopljeno oko 20 do 30 minuta. Ako je pravilno pečeno, meso lubina bi trebalo biti čvrsto na dodir. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji pet minuta prije samog posluživanja. Za posluživanje, koristite kriške limuna i hrskavu zelenu salatu, koja će savršeno odgovarati uz lubina.