Recept i priprema /

Domaći ljuti umak za tortilje

Image
Foto: Pixabay

Ljuti umak za tortilje možete pripremiti i sami. Recept za pripremu ljutog umaka za tortilje je vrlo jednostavan.

8.4.2022.
12:44
Pixabay
VOYO logo

Ovaj ljuti umak za tortilje izdržat će najmanje tjedan dana u hladnjaku, odnosno do 2 tjedna. Ako želite da traje dulje, kiselost možete povećati s još soka od limete ili dodati malo octa. Također se lijepo smrzava. Kako pripremiti ljuti umak za tortilje?

Sastojci za ljuti umak za tortilje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg rajčice
  • 1 mladi luk nasjeckan
  • 2 jalapeno paprike nasjeckane
  • 2 češnja češnjaka nasjeckana
  • ¼ šalice nasjeckanog cilantra
  • sok od pola limete
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ¼ žličice kima
  • sol

Upute za ljuti umak za tortilje:

Dodajte rajčice, luk, papriku, češnjak, cilantro i sok od limete u blender. Blendajte dok ne bude prilično glatko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte veliki lonac na srednje jakoj vatri i dodajte maslinovo ulje. Dodajte salsu i pržite. Dodajte kim i malo soli. Brzo zakuhajte i smanjite vatru. Pirjajte 15-20 minuta.

Po potrebi posolite i promiješajte. Ohladite ljuti umak za tortilje i stavite u hladnjak do upotrebe. Poslužite ljuti umak za tortilje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo