Recept i priprema /

Domaći ljuti umak odličan dodatak uz sva jela

Image
Foto: Pixabay

Ljuti umak od čilija i češnjaka možete prilagoditi svojim osobnim željama. Ovo je najbolji recept za ljuti umak s češnjakom koji je jednostavan za napraviti i savršen za ljubitelje ljute hrane.

12.8.2022.
13:37
Pixabay
VOYO logo

Bez obzira na sezonu na sezonu, priprema ljutih umaka s čilijem je uvijek dobrodošla. Domaći ljuti umak od čilija i češnjaka uvijek je tako divan jer se pikantnost začina ne može ni usporediti s okusima umaka iz trgovina. Nakon što sami napravite ljuti umak od češnjaka i čilija kod kuće, pripremati ćete ga redovito. Evo kako se priprema ljuti umak.

Sastojci za ljuti umak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica nasjeckane čili papričice
  • 3 žlice biljnog ulja
  • 2 glave češnjaka
  • 3 luka, srednje veličine
  • 400 g umak od rajčice
  • 1/4 šalice rižinog octa
  • 3 žlice šećer
  • 1 žlica ribljeg umaka

Priprema ljutog umaka:

Čili operite, očistite i uklonite peteljke. Osušite papirnatim ručnikom. Nasjeckajte čili papričice. U srednjoj tavi za umak zagrijte ulje pa dodajte nasjeckani češnjak i ljutiku. Na srednjoj vatri pirjajte češnjak i ljutiku oko 1 minutu ili dok ne postanu svijetlosmeđe i mirisne. Popržite češnjak i ljutiku toliko da postanu hrskavi, ali ne i zagoreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte umak od rajčice i mljevenu čili papričicu. Pustite da umak zavrije, a zatim smanjite temperaturu da lagano kuha. Dodajte riblji umak, ocat i šećer. Dobro promiješajte. Nastavite pirjati ljuti umak od češnjaka oko 5 minuta. Vrući ljuti umak maknite s vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Prebacite ljuti umak u blender i miksajte dok ne postane glatko. To je to, vaš ljuti umak je pripremljen i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo