Ljetne temperature potpuno su zavladale pa je svako pripremanje jelda najbolje svesti na što jednostavnije. Svima nam je draže, umjesto u kuhinji, vrijeme provesti na plaži, a upravo jela koja su gotova u 30 minuta to i omogućuju.
>> Tri jednostavna i fina recepta s tikvicama koji će vas oduševiti
Recept koji prenosi My Recipes odnosno zapečene tortilje s parmezanom oduševit će i djecu i odrasle.
(FOTO: Pixabay)
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Sastojci
- piletina
- parmezan
- paprike
- luk
- marinada od pasirane rajčice,pelata, kiselog vrhnja, bosiljka, papra, soli, limunovog soka
- tortilje
Priprema
Piletinu skuhajte i narežite na trakice. Popecite skuhanu piletinu na luku nekoliko minuta i dodajte nasjeckanu papriku. U tavu dodajte marinadu koju ste napravili miješajući kiselo vrhnje, pasiranu rajčicu, limunov sok, papar, sol te na kraju dodajte svježe listiće bosiljka.
Na tortilje stavite parmezan ili naribani sir te ih napunite mješavinom i zatvorite. Na tavi zagrijte malo maslaca ili ulja te popecie tortilje tako da se sir rastopi, a tijesto postane malo tvrđe.
Jelo servirajte s kiselim vrhnje ili prelijte salsom.