Kuharica /

Lešo meso na salatu kompletni glavni obrok

Image
Foto: Pixabay

Jednom kada se priviknete na lešo meso na salatu, tijelo će vam biti zahvalno. Kako pripremiti lešo meso na salatu?

1.10.2022.
10:14
Pixabay
VOYO logo

Teško da možete zamisliti zdraviji obrok od lešo mesa na salatu. Pratite recept i pripremite ukusno glavno jelo - lešo meso na salatu.

Lešo meso na salatu sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 600 g pilećeg mesa
  • 2 celera
  • 3 zelena luka
  • 200 g majoneza
  • 200 g običnog jogurta
  • 1 limun
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • sol i papar
  • šaka svježeg kopra

Lešo meso na salatu priprema:

Kod pripreme lešo mesa na salatu, piletinu temeljito operite i stavite u veliki lonac s vodom. Uključite vatru i pustite da zavrije. Smanjite vatru i pirjajte dok piletina ne bude gotova. Za to će vam biti potrebno oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada ste spremni izvadite meso iz lonca i stavite ga na tanjur. Prstima ili vilicom odvojite cijelo meso od kostiju, nasjeckajte ga na komade veličine zalogaja i ostavite sa strane.

Nasjeckajte svo voće i povrće i stavite ga u zdjelu s piletinom. U drugoj zdjeli kod pripreme lešo mesa na salatu, pomiješajte majonezu, jogurt, limunov sok, smeđi šećer te sol i papar po ukusu. Dodajte kopar, a po ukusu i malo kajenskog papra.

Ostavite salatu da se ohladi nekoliko sati ili preko noći. Lešo meso na salatu poslužite na sloju zelene salate ili u sendviču ili jedite ravno iz zdjelice žlicom za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo