Ledena kava mnogima je omiljeno piće u vrućim ljetnim danima - ukusna je, sadrži kofein i rashlađuje. Bez obzira radi li se o klasičnoj kavi s kravljim mlijekom ili nekom veganskom zamjenskom varijantom poput zobenog ili sojinog mlijeka, u kafićima je kava gotovo uvijek poslužena s neodoljivom pjenom.
Iako se možda čini da su za dobivanje te pjene potrebni skupocjeni aparati i mukotrpan rad, to je daleko od istine. Za dobivanje pjene potrebna vam je isključivo posudica u koju ćete staviti hladno mlijeko. Ta posudica može biti staklenka, plastična bočica ili shaker za proteine.

Dobivenu pjenicu od mlijeka dodati u klasičan espresso ili jaču instant kavu te dodati još mlijeka te kockice leda. Ovaj se postupak također primjenjuje i na napitke s toplim mlijekom.
POGLEDAJTE VIDEO: Kava je najviše poskupjela u Hrvatskoj, a mogla bi i još. Provjerili smo koliko ćete je plaćati u kafiću