Kuharica /

Lazanje sa mesom kao glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Vrhunske lazanje sa mesom, četiri sira, domaćim umakom od marinare i nekoliko brzih kuharskih trikova učinit će da se osjećate kao da ste naručili lazanje u svom omiljenom talijanskom restoranu.

18.12.2021.
15:56
Pixabay
VOYO logo

Lazanje sa mesom oduševit će sve ljubitelje lazanja. Iako je priprema lazanja sa mesom zahtjevnija, rezultat je ukusno jelo. Donosimo vam recept za pripremu lazanja sa mesom.

Sastojci potrebni za pripremu lazanja sa mesom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg mljevenog mesa
  • bosiljak
  • origano
  • sol
  • crvena paprika
  • komorač
  • 25 dcl umaka od rajčice
  • 25 dkg mozzarele
  • 25 dkg riccote
  • parmezan

Priprema lazanja sa mesom:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na ulje stavite dinstati mljevenu govedinu dok ne porumeni. Zatim dodajte bosiljak, origano, 2 žličice soli, crvenu papriku i sjemenke komorača. Miješajte dok ne počnu mirisati sjemenke komorača, zatim ocijedite masnoću i dodajte umak od marinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudu s ricottom, dodajte jaje i žličicu soli i dobro promiješajte. Dodajte kore za lazanje bez kuhanja u umak od mesa (samo ih premažite umakom kako se ne bi osušili u pećnici).

Stavite pola šalice umaka od mesa na dno posude za pečenje. Dodajte kore bez kuhanja u ravnomjernom sloju i pola šalice mesnog umaka, pola mozzarelle, malo parmezana i ricotte u žlicama razbacanim po limu za pečenje. Ponovite postupak.

Na kraju dodajte kore za lazanje i prekrijte preostalim parmezanom i mozzarellom. Za kraj lazanje sa mesom pokrijte folijom i pecite 40 minuta, zatim skinite foliju i pecite dodatnih 10 minuta da sir porumeni.

Pustite da se ohladi 20-25 minuta prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo