Lazanje sa gotovim korama najbrže su lazanje koje možete napraviti. Ako imate gotove kore, samo trebate pripremiti umak za lazanje koji se radi od mljevenog mesa. Najprije pripremite umak za lazanja, a nakon toga pripremite gotove kore prema uputama na pakiranju.
Sastojci potrebni za pripremu lazanja sa gotovim korama:
- 50 dkg mljevenog mesa
- 20 dkg umaka od rajčice
- 20 dkg sira riccota
- 20 dkg mozzarele
- začini prema želji
- 2 jaja
- peršin
Priprema lazanja sa gotovim korama:
Za lazanje sa gotovim korama zagrijte pećnicu na 200 °C. Skuhajte gotove kore za lazanje prema uputama na pakiranju i na kraju ocijedite. U međuvremenu veliku posudu zagrijte na srednje jakoj vatri te dodajte umak od rajčice i mljeveno meso.
Kuhajte i miješajte 5 minuta. U tavu dodajte luk i češnjak i nastavite kuhati 8 do 10 minuta. Dobro ocijedite i dodajte zdrobljene i neocijeđene rajčice, 1 žlicu peršina, sjemenke komorača, malo papra i soli. Kuhajte još oko 10 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte ricottu, 3/4 šalice sira, jaja, peršin, bosiljak i papar u srednju zdjelu i dobro izmiješajte te stavite na stranu.
Krenite sa slaganjem lazanja sa gotovim korama. Poprskajte staklenu posudu za pečenje i rasporedite 1 šalicu mesnog umaka po dnu posude. Preko umaka stavite 3 gotove kore za lazanje, prelijte s 2 šalice mesnog umaka, polovicom mješavine sira ricotte i 1 šalicom sira mozzarelle.
Ponovite postupak i na kraju pospijte parmezanom.
Prekrijete posudu folijom i pecite lazanje oko 45 minuta, a zatim uklonite foliju i pecite još 15 minuta.
Ostavite da odstoji 10 minuta prije posluživanja i vaše lazanje sa gotovim korama su spremne.