Lazanje su omiljeno jelo mnogih, a možete ih jednostavno i brzo pripremiti i sami. Recept za pripremu lazanja nije kompliciran, osobito ako imate gotove kore za lazanje. Kako pripremiti lazanje?
Sastojci potrebni za pripremu lazanja:
- kore za lazanje
- žlica maslinovog ulja
- 3/4 šalice luka
- 1/2 kg mljevene junetine
- sol i papar
- 3 češnja češnjaka, mljevena
- 5 dcl umaka od rajčice
- žličica začina
- 1/4 šalice nasjeckanog svježeg peršina
- 1 jaje
- 40 dkg sira
- 40 mozzarelle
- 1/2 šalice ribanog parmezana
Priprema lazanja:
Pripremite kore za lazanje.
Na tavi na maslinovom ulju pržite mljevenu junetinu s lukom i češnjakom. Dodajte umak od rajčice, začin ei peršin. Sve pirjajte oko 15 minuta.
U zasebne posude stavite naribani sir i mozzarelu. Krenite sa slaganjem laganja. Najprije stavite koru lazanja u posudu za lazanje. Kora - smjesa s mesom - sir - mozzarela. Slažite tako dugo dok imate sastojke. Na kraju prelijte sa umakom i parmezanom.
Pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata.