Kuharica /

Recept za sočno i mekano pečeno pile

Image
Foto: Pixabay

Tražite recept za obiteljski nedjeljni ručak? Sočno pečeno pile s prilogom po želji će vas oduševiti. Saznajte kako se priprema sočno pečeno pile.

14.4.2023.
11:13
Pixabay
VOYO logo

Piletina je jedan od najčešće konzumiranih izvora bjelančevina u prehrani. Može se pripremiti na brojne načine, a jedan od najukusnijih je sočno pečeno pile. Za pripremu sočnog pečenog pileta potrebni su sljedeći sastojci:

  • 1 pile (otprilike 1,5 - 2 kg)
  • 50 g maslaca
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica svježe mljevenog papra
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 1 žličica sušenog origana

Kada pripremate sočno pečeno pile najprije zagrijte pećnicu na 220°C. Rastopite maslac u maloj posudi, dodajte maslinovo ulje, češnjak, sol, papar, timijan, bosiljak i origano. Dobro promiješajte. Pile operite i osušite papirnatim ručnikom. Pažljivo podignite kožu s vrata i umetnite prste između kože i mesa piletine. Razmažite malo maslinovog ulja i začina ispod kože. Preostale začine utrljajte po površini pileta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite pile na pleh za pečenje i prekrijte folijom. Pecite 30 minuta na 220°C, zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 1 sat i 20 minuta. Uklonite foliju i pecite još 10-15 minuta dok koža ne postane hrskava i zlatno smeđa. Izvadite pile iz pećnice i ostavite da se malo ohladi prije nego što ga narežete. Poslužite s omiljenim prilogom i uživajte u sočnoj pečenoj piletini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo