Kuhano povrće idealno može poslužiti uz bilo koji obrok, a osobito je dobro uz meso.
Sastojci za kuhano povrće:
- 2 žlice pilećeg temeljca
- 1 žličica soli
- 25 g maslaca
- 2 mrkve
- 2 brokule
- 1 cvjetača
- 1 šalica zelenog graha
- 1 šalica graška
Kuhano povrće priprema:
Kod pripreme kuhanog povrća, zakuhajte veliki lonac s vodom i dodajte temeljac i sol. Dodajte maslac u vodu i pustite da se otopi i zapjeni na površini.
Dodajte mrkvu i kuhajte oko tri minute, dodajte brokulu i cvjetaču i kuhajte oko dodatnih 30 sekundi, zatim dodajte grašak i grah i kuhajte još 30 sekundi.
Mrežastom lopaticom zagrabite povrće kroz maslac na površini povrća, ostavite da se kratko ocijedi i prebacite na tanjur za posluživanje.
Ostavite dvije do tri minute da se povrće skuha na toplini i poslužite začinjeno s još malo soli.