Jela s dagnjama /

Praktični savjeti za pravilno kuhanje dagnji

Image

Kuhanje dagnji samo je jedan od načina pripreme dagnji. Donosimo savjete za pravilno kuhanje dagnji.

7.10.2022.
11:26
VOYO logo

Jeste li spremni naučiti pripremati i kuhati dagnje? Kuhanje dagnji samo je jedan od načina i recepata kako možete pripremiti dagnje. Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat je ukusno jelo od dagnji.

Sastojci koji će vam biti potrebni za kuhanje dagnji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslaca, maslinovo ulje, bez mliječnih proizvoda
  • 1 mala ljuta paprika, tanko narezana
  • 3 češnja češnjaka, tanko narezana
  • 2 lista lovora
  • ½ žličice crnog papra
  • 1 šalica suhog bijelog vina
  • 200g dagnji, očišćenih
  • sok od ½ limuna
  • 2 žlice sitno nasjeckanog peršina

Savjeti za kuhanje dagnji:

Otopite maslac u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte ljutiku i češnjak i pustite da se kuhaju 3 minute. Dodajte lovor, papar i vino u lonac i pustite da vino zavrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte dagnje i poklopite lonac kako bi se kuhale. Nakon tri minute skinite poklopac i lagano promiješajte dagnje. Pokušajte sve neotvorene školjke gurnuti na dno lonca kako bi bile bliže toplini prilikom kuhanja. Nakon 5 minuta kuhanja maknite dagnje s vatre. Sve dagnje koje se nisu otvorile bacite.

Ulijte limunov sok u umak i lagano promiješajte. Pospite peršinom po vrhu i poslužite odmah kuhane dagnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo