Desert /

Kuglof sa grožđicama savršeni dodatak šalici toplog čaja ili kave

Image
Foto: Pixabay

Kuglof je starinski kolač kojeg mnogi još uvijek pripremaju. Kako pripremiti kuglof s grožđicama?

28.3.2023.
15:11
Pixabay
VOYO logo

Ukusni kuglof s grožđicama je savršen za sve ljubitelje slatkog i mekanog kolača. Priprema je vrlo jednostavna, a kolač je gotov za manje od sat vremena.

Kuglof sa grožđicama sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • šalica suhih grožđica
  • 1/4 šalice ruma (ili vode)
  • 2 i 1/2 šalice brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 šalice maslaca
  • 1 i 1/2 šalice šećera
  • 4 jaja, sobne temperature
  • 2 žličice vanilin šećera
  • 1 šalica mlijeka

Za pripremu kuglofa s grožđicama, stavite grožđice u zdjelu i prelijte ih rumom ili vodom te ostavite da odstoje oko 15 minuta.

Zagrijte pećnicu na 175°C i pripremite kalup za kuglof namazavši ga maslacem i posipavši brašnom. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj zdjeli umutite maslac, šećer i vanilin šećer dok smjesa ne postane svijetla i kremasta. Umutite jaja u smjesu maslaca i šećera, jedno po jedno, dok ne dobijete glatku smjesu.

Polako umiješajte suhe sastojke u smjesu s jajima, jednu trećinu odjednom, zatim dodajte pola šalice mlijeka, drugu trećinu suhih sastojaka, drugu polovicu mlijeka, a na kraju dodajte i preostalu trećinu suhih sastojaka.

Ocijedite grožđice i umiješajte ih u smjesu. Smjesu ulijte u pripremljeni kalup za kuglof. Kuglof s grožđicama pecite u pećnici oko 50-60 minuta ili dok ne dobije zlatno smeđu boju i dok čačkalica koju umetnete u sredinu kuglofa ne izađe suha.

Ovaj ukusni kuglof s grožđicama poslužite uz šalicu kave ili čaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo