Desert /

Recept kako se radi kuglof s grožđicama

Image
Foto: Pixabay

Kuglof s grožđicama je ukusan i mekani kolač koji često možemo naći na našim stolovima, pogotovo tijekom blagdana. Saznajte kako se priprema kuglof s grožđicama.

17.2.2023.
14:50
Pixabay
VOYO logo

Kuglof je vrsta kolača koji se peče u posebnoj kuglof kalupu, a može se raditi u raznim okusima i sastojcima. Grožđice su popularan sastojak u kuglofu, dodajući slatkoću i teksturu kolaču.

Za pripremu kuglofa s grožđicama, potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 4 jaja
  • 1 žličica vanilin ekstrakta
  • 100 g grožđica
  • malo soli

Kuglof s grožđicama priprema:

U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi, pjenasto izmiksajte maslac i šećer, dodajte jedno po jedno jaje, te vanilin ekstrakt. Dodajte suhe sastojke u mokre sastojke, lagano miješajući dok se sve ne sjedini. Na kraju, dodajte grožđice u smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu ulijte u namazanu i pobrašnjenu kuglof kalup, te pecite na 180°C oko 50 minuta. Prije izvadite iz pećnice, provjerite je li kuglof pečen tako da zabodete čačkalicu u sredinu kuglofa, a kada je izvučete, treba biti suha. Pustite kuglof da se malo ohladi prije nego što ga izvadite iz kalupa.

Kuglof s grožđicama možete poslužiti uz šalicu kave ili čaja, a možete ga i dodatno ukrasiti šećerom u prahu ili glazurom po želji. Kuglof s grožđicama je jednostavan i ukusan kolač koji se može poslužiti kao desert ili prilog uz kavu ili čaj. Sa slatkim grožđicama u tijestu, ovaj kuglof postaje neodoljiv i savršen za sve prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo