Recept i ideje /

Kako pripremiti krumpir i mljeveno meso?

Image

Mljeveno meso u kombinaciji s krumpirom zadovoljit će vaše apetite za kvalitetnim jelom. Kako pripremiti krumpir i mljeveno meso?

1.10.2022.
11:41
VOYO logo

Kada pripremate mljeveno meso, kao dobar prilog uvijek vam može poslužiti krumpir. Pripremite krumpir u kombinaciji s mljevenim mesom i poslužite kao glavno jelo.

Sastojci za pripremu krumpira i mljevenog mesa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 2 srednje glavice luka
  • 2 mrkve
  • 1 celer
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1,2 kg krumpira
  • 4 žlice glatkog brašna
  • 450 ml goveđeg temeljca
  • 2 žlice Worcestershire umaka
  • 50 g maslaca

Krumpir i mljeveno meso priprema:

Kada se odlučite za pripremanje krumpira i mljevenog mesa, prvo zagrijte ulje u velikoj, dubokoj tavi ili loncu. Dodajte luk, mrkvu i celer i kuhajte oko pet minuta na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje dok sastojci počnu omekšavati. Dodajte mljeveno meso i pržite na jakoj vatri pet minuta, miješajući da se meso usitni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogulite i grubo nasjeckajte krumpir. Kuhajte u kipućoj, slanoj vodi 15 minuta ili dok ne omekša.

Umiješajte brašno u mljeveno meso, zatim postupno dodajte temeljac, miješajući da se dobro sjedini. Zakuhajte i dodajte Worcestershire umak te začinite po želji. Pirjajte mjeveno meso nepoklopljeno 15 minuta.

Krumpir ocijedite, začinite i zgnječite s maslacem. Poslužite uz mljeveno meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo