Kada pripremate mljeveno meso, kao dobar prilog uvijek vam može poslužiti krumpir. Pripremite krumpir u kombinaciji s mljevenim mesom i poslužite kao glavno jelo.
Sastojci za pripremu krumpira i mljevenog mesa:
- 2 žlice biljnog ulja
- 2 srednje glavice luka
- 2 mrkve
- 1 celer
- 500 g mljevenog mesa
- 1,2 kg krumpira
- 4 žlice glatkog brašna
- 450 ml goveđeg temeljca
- 2 žlice Worcestershire umaka
- 50 g maslaca
Krumpir i mljeveno meso priprema:
Kada se odlučite za pripremanje krumpira i mljevenog mesa, prvo zagrijte ulje u velikoj, dubokoj tavi ili loncu. Dodajte luk, mrkvu i celer i kuhajte oko pet minuta na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje dok sastojci počnu omekšavati. Dodajte mljeveno meso i pržite na jakoj vatri pet minuta, miješajući da se meso usitni.
Ogulite i grubo nasjeckajte krumpir. Kuhajte u kipućoj, slanoj vodi 15 minuta ili dok ne omekša.
Umiješajte brašno u mljeveno meso, zatim postupno dodajte temeljac, miješajući da se dobro sjedini. Zakuhajte i dodajte Worcestershire umak te začinite po želji. Pirjajte mjeveno meso nepoklopljeno 15 minuta.
Krumpir ocijedite, začinite i zgnječite s maslacem. Poslužite uz mljeveno meso.