Recept i priprema /

Kako se radi domaći hrskavi kruh od palente?

Image
Foto: Pixabay

Kruh od palente nešto je što trebate probati. Donosimo recept kako se radi domaći kruh od palente.

6.10.2022.
14:24
Pixabay
VOYO logo

U velikom moru recepata za kruh i pekarske proizvode, kruh od palente ima posebno mjesto. Iako je kruh od palente poznat od davnina i često se pripremao među našim precima, s vremenom je zaboravljen i ne priprema ga puno kućanstava, kao ni pekarnica.

No, to bi trebalo češće jer kruh od palente ima odličnu teksturu i očaravajući okus. Hrskava korica, a mekana sredina oduševit će svakog, a također može stajati više dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kruh od palente treba vam:

  • 30 dkg palente
  • 35 dkg brašna (oštro)
  • 2 vrećice suhog kvasca
  • žlica soli
  • 150 ml ulja
  • vruća voda
  • 1 jaje

Kruh od palente priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U brašno dodajte suhi kvasac i pomiješajte. Napravite udubinu u sredini i dodajte palentu te postepeno ulje. Miješajte kružnim pokretima. Dodajte vodu ako osjetite da je tijesto tvrdo. Tijesto mora biti mekano. Kada je dovoljno mekano i glatko, prekrijte zdjelu krpom i ostavite da se udvostruči.

Nakon toga ga razvaljajte u željeni oblik i ostavite da se u tom obliku još diže 20 minuta. Premažite vodom i jajem. Pecite u zagrijanom pećnici na 170 stupnjeva. Vremenski koliko ćete peći ovisi o izgledu tijesta. Najbolje je probati drvenim štapićem unutrašnjost, kao i odlučiti prema zlatnoj korici je li gotovo.

Kruh od palente možete jesti i topli i hladni – kako god vi želite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo