Kuharica /

Kremasti kolači s bademima - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Baš vam se jedu kremasti kolači s bademima? Na pravom ste mjestu jer ovdje se nalazi recept za kremasti kolač s bademima.

15.2.2023.
14:06
Pixabay
VOYO logo

Bademi su idealni za korištenje u slasticama, a kremasti kolač s bademima je savršena poslastica za sve ljubitelje slatkog i bogatog okusa. Ovaj kolač je lagan, kremast i pun bademovog okusa, a u nastavku donosimo jednostavan recept.

Sastojci za kremasti kolač s bademima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g mljevenih badema
  • 150 g šećera
  • 4 jaja
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 50 g maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli

Kako se priprema kremasti kolač s bademima?

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite kalup za pečenje veličine 20 cm. U veliku zdjelu dodajte šećer, jaja, ekstrakt vanilije i prstohvat soli te ih pjenasto izmiksajte mikserom. U smjesu dodajte mljevene bademe te promiješajte drvenom žlicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U maloj zdjelici rastopite maslac na laganoj vatri. Kada se maslac rastopi, dodajte brašno i miješajte dok se ne stvori glatka smjesa. U smjesu od badema dodajte otopljeni maslac i brašno te sve dobro izmiješajte.

Ulijte smjesu u pripremljeni kalup za pečenje i pecite u pećnici 30-35 minuta, dok kolač ne dobije lijepu zlatno smeđu boju. U međuvremenu, u posudi istucite vrhnje za šlag dok ne dobijete čvrstu smjesu.

Kada je kolač gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prelijte kolač kremom od vrhnja i ostavite u hladnjaku najmanje jedan sat prije posluživanja.

Ovaj kremasti kolač s bademima je odličan za posebne prigode ili kada želite uživati u slatkom i bogatom okusu. Možete ga ukrasiti s malo mljevenih badema ili svježim voćem po želji. Uživajte u ovom ukusnom i jednostavnom receptu za kremasti kolač s bademima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo