Jela s tjesteninom /

Kremasta carbonara za ukusan i zasitan obrok

Image
Foto: Pixabay

Kremasta carbonara jelo je koje je vrlo popularno. Pratite recept i prpremite najbolju kremastu carbonaru.

31.1.2023.
11:11
Pixabay

Carbonara je jelo koje se priprema s jajima, pancetom i sirom. Obično se priprema sa špagetima, ali se može koristiti i sa drugim vrstama tjestenine. Ovaj recept za kremastu carbonaru gotov je za manje od pola sata.

Kremasta carbonara sastojci:

  • 50 dkg tjestenine
  • 4 žumanjka
  • 20 dkg panceta
  • 20 dkg mascarponea
  • 10 dkg tvrdog masnog sira prema izboru
  • 4 češnja češnjaka
  • sol i papae

Kremasta carbonara priprema:

  1. Kuhajte tjesteninu u loncu s vodom i soli dok ne bude al dente.
  2. U zasebnom tavi pržite pancetu na srednjoj vatri dok ne bude hrskava.
  3. U zdjeli pomiješajte žumanjke, mascarpone, sir i sol te papar po želji.
  4. Dodajte nasjeckane češnje češnjaka u tavu s pancetom i kratko pržite.
  5. Izvadite tjesteninu iz lonca i dodajte ju u zdjelu sa žumanjcima.
  6. Pomiješajte sve sastojke da se dobro pomiješaju.
  7. Na kraju dodajte prženu pancetu i češnjak u tjesteninu i pomiješajte.

Kremasta carbonara je spreman za posluživanje. Kako bi carbonara bila kremasta zaslužan je mascarpone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni
NOVE EPIZODE
VOYO logo