Carbonara je jelo koje se priprema s jajima, pancetom i sirom. Obično se priprema sa špagetima, ali se može koristiti i sa drugim vrstama tjestenine. Ovaj recept za kremastu carbonaru gotov je za manje od pola sata.
Kremasta carbonara sastojci:
- 50 dkg tjestenine
- 4 žumanjka
- 20 dkg panceta
- 20 dkg mascarponea
- 10 dkg tvrdog masnog sira prema izboru
- 4 češnja češnjaka
- sol i papae
Kremasta carbonara priprema:
- Kuhajte tjesteninu u loncu s vodom i soli dok ne bude al dente.
- U zasebnom tavi pržite pancetu na srednjoj vatri dok ne bude hrskava.
- U zdjeli pomiješajte žumanjke, mascarpone, sir i sol te papar po želji.
- Dodajte nasjeckane češnje češnjaka u tavu s pancetom i kratko pržite.
- Izvadite tjesteninu iz lonca i dodajte ju u zdjelu sa žumanjcima.
- Pomiješajte sve sastojke da se dobro pomiješaju.
- Na kraju dodajte prženu pancetu i češnjak u tjesteninu i pomiješajte.
Kremasta carbonara je spreman za posluživanje. Kako bi carbonara bila kremasta zaslužan je mascarpone.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa