Kuharica /

Kako se priprema ukusna krema s gustinom?

Image
Foto: Pixabay

Želite upotpuniti božićni ugođaj pomoću čokoladne kreme? Krema s gustinom je savršene teksture za glazuru. Saznajte kako se priprema ukusna čokoladna krema s gustinom.

16.11.2022.
10:00
Pixabay
VOYO logo

Čokoladna krema s gustinom napravljena je od kakaovog praha, mlijeka, šećera, kukuruznog škroba, maslaca i žumanjka. To je bogata, baršunasta i ukusna krema s gustinom koja čini izvrstan nadjev za kolače, krafne i torte.

Sastojci potrebni da se pripremi krema s gustinom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 ml punomasnog mlijeka
  • 100 grama kakaa u prahu
  • 100 grama šećera
  • 40 grama gustina
  • 40 grama maslaca
  • 1 žumanjak

Prvo što trebate učiniti kada pripremate kremu s gustinom je izmiješati kakao, šećer i gustin. Kada ste sastojke izmiješali, dodajte mlijeko. Nastavite miješati na laganoj vatri dok se dobro ne sjedini, zatim dodajte maslac da se otopi. Dodajte žumanjak i miješajte dok se ne sjedini. Nakon nekoliko minuta će se početi zgušnjavati. Maknite kremu s gustinom s vatre i prebacite u zdjelu s finim cjedilom. Procijedite za glatku čokoladnu kremu bez grudica. Čokoladna krema s gustinom je gotova i spremna za upotrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo