Osim što limun tjera vodu na usta, njegova kiselost smanjuje masnoću i težinu te daje hrani svjež, čist okus.
Krema od limuna za tortu sastojci:
- 50 g maslaca
- 100 g punomasnog krem sira
- limunova korica
- 10 žlica soka od limuna
- 7 šalica šećera u prahu
- ¼ žličice soli
Kod pripreme kreme od limuna za tortu, najprije odvojite žumanjke od bjelanjaka. Ocijedite sok od limuna.
U maloj zdjeli umutiti jaja i žumanjke. U srednje velikoj posudi pomiješajte šećer, limunovu koricu, sok i sol. Umutite sastojke dok se ne sjedine. Stavite posudu na srednje nisku vatru. Umutite smjesu jaja i žumanjaka.
Neprestano miješajte žičanom pjenjačom dok se smjesa ne zgusne. Bit će dovoljno oko pet do sedam minuta. Za dobivanje kvalitetne kreme od limuna smanjite vatru, zatim dodajte kockice maslaca. Miješajte dok se maslac ne otopi.
Ulijte skutu u posudu koja se može zatvoriti i sigurna je za zagrijavanje, kao što je staklenka s poklopcem ili zdjela. Ako ste kremu od limuna za tortu ulili u zdjelu, stavite plastičnu foliju izravno na vrh kako biste spriječili stvaranje kožice