Čuvanje kruha /

Korisni savjeti za odmrzavanje kruha u pećnici

Image
Foto: Shutterstock

Odmrzavanje kruha u pećnici može biti brz način da se postigne svježina kao da je kruh tek izašao iz pekare. Kako odmrznuti kruh u pećnici?

16.8.2023.
12:38
Shutterstock
VOYO logo

Kako biste pravilno odmrznuli kruh u pećnici, najprije zagrijte pećnicu na nisku temperaturu, oko 50-70 stupnjeva Celzijevih. Pričekajte da se pećnica dobro zagrije prije nego što nastavite s daljnjim koracima

Zamotajte kruh u aluminijsku foliju ili ga stavite u pekarsku vrećicu. Ovo će pomoći zadržavanju vlage i spriječiti da se kruh osuši tijekom postupka odmrzavanja.

Stavite zamotani kruh u pećnicu na rešetku. Ostavite ga unutra oko 10-15 minuta. Pazite da ne ostavite kruh predugo jer bi mogao postati previše suh, a to nikako ne želite.

Nakon što kruh izvadite iz pećnice, nježno ga pritisnite prstom. Ako se vraća u svoj prvobitni oblik i tekstura, to znači da je uspješno odmrznut i možete ga početi konzumirati nakon što se još malo ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo