Kopriva i med /

Kako se slažu kopriva i med?

Image
Foto: Pixabay

Kopriva i med se dobro slažu. Najčešće se med koristi kao zaslađivač za čaj od koprive. Međutim, jeste li probali kolač od koprive i meda?

21.2.2022.
16:47
Pixabay
VOYO logo

Jedan od načina na koji možete koristiti koprivu i med zajedno je u kolaču, iako vam to možda zvuči malo neobično. Donosimo recept kako pripremiti ukusan kolač od koprive i meda.

Sastojci koji će vam biti potrebni za ovaj kolač od kopriva i meda su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g brašna
  • 250 g meda
  • 100 g smeđeg šećera
  • 225 g maslaca
  • 3 jaja
  • 2 šake sirovih kopriva

Upute za pravljenje kolača od koprive i meda:

Stranice i dno kalupa namažite s malo maslaca i zagrijte pećnicu na 150° C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koristeći rukavice, stavite koprivu u lonac s malo vode i kuhajte na pari ili dinstajte 5 minuta. Uklonite višak tekućine i izmiksajte blenderom.

Stavite maslac u tavu i dodajte šećer i med. Na laganoj vatri miješajte dok se ne otopi, sadržaj premjestite u posudu za miješanje, dodajte pulpu od koprive i ostavite da se ohladi 15-20 minuta.

U smjesu umutite jaja i zatim dodajte brašno. Smjesu izlijte u kalup i pecite oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo