edita misirić vam donosi recept /

Koliko ste se puta upustili u izradu moussa od čokolade i uvijek je nešto pošlo krivo?

Naša Edita Misirić vam danas donosi recept za savršeni, pjenasti čoko spektakl

2.6.2015.
18:25
VOYO logo

Koliko ste se puta upustili u izradu moussa od čokolade i uvijek je nešto pošlo krivo? Da se takve stvari više ne bi događale, naša Edita Misirić danas vam donosi recept za savršeni, pjenasti čoko spektakl!

ČOKOLADNI MOUSSE za 4 osobe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Jaja – 2 kom
  • Čokolada 72% kakaa – 125 g
  • Vrhnje za šlag – 375 g
  • Želatina – 5 g
  • Šećer – 50 g
  • Šećer s aromom naranče – 25 g
  • Mahuna vanilije – 1 kom

Na pari rastopiti čokoladu te je ostaviti da se lagano hladi. Za to vrijeme odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žutanjke tući na pari uz dodatak šećera, aromatiziranog šećera, vanilije i 75 g vrhnja dok smijesa ne poveća volumen tri puta, te dodati želatinu koju smo malo rastopili u mlakoj vodi . Gotovu smijesu ostaviti da se hladi, a za to vrijeme vrhnje izlupati u šlag i bjelanjke u snijeg. Kada  žumanjci i čokolada dostigne jednaku temperaturu spojiti ih te lagano ih pomiješati. Dobivenu smijesu lagamo umiješati u šlag kojega smo prethodno pomiješali sa bijelanjcima. Smjesu lagamo miješati dok ne dobijemo jednoličnu smjesu te ju ostaviti u hladnjaku 1 sat da se ohladi. Gotovi mousse možete servirati s umakom od borovnica ili nekim drugim po vašem izboru.

Našu magazinsku emisiju 'Sve u šest' možete pratiti i na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo