Špinat je zdravo lisnato povrće puno hranjivih tvari i vitamina. Špinat možete jesti sirov u vašim omiljenim frapeima i salatama. Kada dobro skuhate špinat, on je ukusan dodatak vašim omiljenim jelima. Općenito, najbolji način kuhanja špinata je na ploči štednjaka. No, koliko dugo se kuha špinat?
Prije nego počnete kuhati špinat, trebali biste koristiti otprilike 500 grama špinata odjednom. Možda se čini puno, ali kuhani špinjat se smanji i bude barem duplo manji. Špinat dobro operite i ocijedite. Uklonite peteljke i natrgajte listove na komadiće po želji. Ako koristite mladi špinat, peteljke općenito ne morate uklanjati jer su mekše.
Za kuhanje svježeg špinata u kipućoj vodi stavite 500 grama opranog špinata u malu količinu kipuće slane vode te poklopite lonac. Ako se pitate koliko se kuha špinat, to bi trebalo trajati samo nekoliko minuta. Kada se para počne pjeniti, pokrenite mjerač vremena. Kuhajte 3 do 5 minuta ili dok špinat ne omekša. Kada znate koliko se kuha špinat, svaki vaš recept sa špinatom će biti ukusniji.