Kremšnite su ukusni i popularni deserti koji se sastoje od slojeva hrskavog lisnatog tijesta i kreme od jaja ili kreme od vanilije. Jedan od ključnih sastojaka za ovaj kolač je krema, a njezina priprema zahtijeva određeno vrijeme i strpljenje.
Krema za kremšnite se priprema kuhanjem mlijeka, šećera i gustina, te dodavanjem žumanjaka i vanilije. Gustin se koristi kako bi se krema zgusnula, a žumanjci se dodaju za kremastu teksturu. Krema se kuha na srednjoj vatri dok se ne zgusne, a potom se u nju umiješa maslac ili margarin. Važno je stalno miješati kremu kako se ne bi stvorile grudice. Nakon što se krema zgusne, makne se s vatre i ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi. No, koliko se kuha krema za kremšnite?
Krema za kremšnite obično se kuha oko 10-15 minuta, ovisno o količini i temperaturi na kojoj se kuha. Važno je ne kuhati kremu predugo, jer se može prekuhati, a to će utjecati na njezin okus i teksturu. Također, važno je da se krema dobro ohladi prije stavljanja na lisnato tijesto, jer će se inače topiti i deformirati tijesto. Kada je krema za kremšnite spremna, stavlja se na slojeve hrskavog lisnatog tijesta, a zatim se posipa šećerom u prahu prije posluživanja. Kremšnite su vrlo popularne u mnogim dijelovima svijeta, a često se poslužuju na posebnim prigodama i svečanostima.