Dizano tijesto /

Koliko dugo se diže tijesto za pizzu?

Image
Foto: Pixabay

Pravljenje pizze zapravo je prava umjetnost. Koliko dugo se diže tijesto za pizzu?

9.3.2023.
13:57
Pixabay
VOYO logo

Odgovarajuće vrijeme dizanja tijesta za pizzu je može biti samo između šest do deset sati na sobnoj temperaturi i do čak tri dana, ukoliko ostavite tijesto da se diže u hladnjaku.

Razdoblje od 24 sata dizanja tijesta za pizzu je u pravilu dovoljno. Taj vremenski period osigurava da se tijesto potpuno opusti i da kvasac fermentira, dajući koricu boljeg okusa u uobičajenim uvjetima pečenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, zapamtite da što duže tijesto odstoji kako bi se dizalo, to postaje manje elastično i elastično, tako da bi vaša kora mogla biti ravnija i manje napuhana nego prije.

Izvrstan način za borbu protiv teksture tijesta je da ga izbušite i ponovno mijesite nakon što ste ga stavili u hladnjak da se diže preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo