Kuharica /

Kolač s medom poslužite uz šalicu toplog čaja ili kave

Image
Foto: Pixabay

Kolač s medom je savršen je u svako doba dana i godine. Saznajte kako se priprema ukusan kolač s medom.

2.12.2022.
9:28
Pixabay
VOYO logo

Ovaj kolač s medom napravljen je samo od meda kao zaslađivača, bez šećera, tako da zaista možete osjetiti med u receptu. Osim toga, kolač s medom je natopljen bogatim mednim sirupom, preplavljujući kolač dodatnim okusom meda i čineći ga izuzetno sočnim.

Sastojci potrebni da se pripremi kolač s medom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 140 grama glatkog brašna
  • 1 i pol žličica praška za pecivo
  • Pola žličice soli
  • 225 g neslanog maslaca
  • 150 grama meda
  • 4 velika jaja
  • 3 žlice mlijeka
  • 1 prstohvat narančine korice
  • 30 grama listića badema
  • 40 ml vode
  • 3/4 žličice limunovog soka

Kako biste pripremili ukusan kolač s medom najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Dok se pećnica zagrijava, premažite maslacem i okrugli kalup za pečenje. U maloj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i sol. U zasebnoj zdjeli miješajte maslac i med 3 minute, struganjem po stijenkama do pola, dok krema ne postane glatka i pahuljasta. Postupno dodajte jaja i brašno uz neprestano miješanje. Na kraju Umiješajte mlijeko i koricu naranče i miješajte dok smjesa ne postane gotovo potpuno glatka. Tijesto bi trebalo biti prilično gusto, ali mekano.

U pripremljeni kalup dodajte tijesto, zagladite površinu i pospite bademima i pecite 45 minuta. Izvadite kolač s medom iz pećnice i ohladite 30 minuta u tepsiji. Dok se kolač hladi, pripremite sirup od meda. Pustite med i vodu da lagano kuhaju 5 minuta na srednje niskoj vatri. Dodajte limunov sok i kuhajte još 2 minute. Maknite s vatre, ohladite 10 minuta a zatim prelijte po kolaču od meda te poslužite toplo. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo