Kombinirajte orašasti okus marcipana s bogatom čokoladnom tortom kako biste napravili vrhunski kolač s marcipanom. Recept za izradu kolača s marcipanom nije zahtjevan, a kolač je gotov za sat vremena.
Sastojci za kolač s marcipanom:
- 17 dkg maslaca
- šećer u prahu
- 35 dkg marcipana
- 10 dkg šećera
- 6 dkg smeđeg šećera
- 3 jaja
- 20 dkg brašna za dizana tijesta
- pola žličice praška za pecivo
- pola žličice ekstrakta badema
- 75 ml mlijeka
- 3 žlice kakao praha
- 5 dkg komadića tamne čokolade
Upute za pripremu kolača s marcipanom:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Površinu lagano pospite šećerom u prahu i razvaljajte marcipan na pravokutnik debljine 1 cm, a zatim ga izrežite tako da bude manji od dna kalupa.
U velikoj zdjeli umutite maslac i oba šećera mikserom dok ne postanu lagani i pahuljasti. Umutite jaja, brašno, prašak za pecivo, ekstrakt badema, mlijeko i kakao prah. Presavijte komadiće čokolade, stružući po stranicama zdjele kako biste bili sigurni da se sve sjedinilo.
Slijedeći korak pripreme kolača s marcipanom jest ulijevanje pola tijesta u kalup. Na vrh stavite pravokutnik od marcipana, a zatim prelijte preostalim tijestom i zagladite površinu. Pecite 1h dok ne porumeni, naraste i ražanj umetnut u sredinu ne izađe čist. Ostavite kolač s marcipanom da se potpuno ohladi u limu.
Kolač s marcipanom je gotov, možete ga preliti s čokoladnim preljevom prema želji.