Slatko, brzo i zdravo /

Kolač od krušaka i badema kao stvoren za uživanje u zimi

Image
Foto: Thinkstock

Kruške uvijek žive u sjeni jabuka. Zaustavimo tu nepravdu odličnim kolačem tortom od badema i kruške

17.1.2017.
14:15
Thinkstock
VOYO logo

Odličan zimski recept za ukusnu tortu objavio je Bakers Royale

Broj osoba: 8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

  • 125 grama brašna
  • pola žličice soli
  • 1 žličica praška za peciva
  • 134 grama šećera
  • 140 grama paste od badema
  • 150 grama maslaca
  • 3 jaja
  • 1 žličica ekstrakta badema
  • 2 poširane kruške

Sastojci za glazuru

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 55 grama maslaca
  • 110 grama smeđeg šećera
  • 70 grama badema

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Prekrijete dno maslacom i brašnom.  U posudi srednje veličine pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Staviti sa strane.

2. Pomiješajte šećer i pastu od badema dok smjesa ne izgleda kao mokar pijesak. Izmiksajte na srednjoj brzini pa povećajte na najjaču dok ne postane lagana, oko dvije do tri minute. Ubacite jaja, pazeći da je svako dobro spojeno prije nego ubacite drugo. Dodajte ekstrakt badema. Isključite mikser, dodajte smjesu brašna.

3. Narežite krušku na tanke kriške. Stavite pola pripremljene smjese u posudu za pečenje, pa sloj kruški i ostatak smjese. 50 minuta pecite na 175 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Nakon 40 minuta pečenja, počnite pripremati glazuru. Stavite maslac i smeđi šećer u malu tavu. Pustite da zavrije i dodajte bademe. Izvadite kolač kad je prošlo 50 minuta i namažite glazuru. Vratite na pečenje još nekih 15 do 20 minuta. Ostavite desetak minuta da se ohladi u posudi za pečenje prije vađenja. 

Možete dodati i listiće badema na vrh prije pečenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo