Voćni desert /

Kolač od jagoda i mascarponea

Image

Kombinacija jagoda i mascarponea uvijek je dobitna kombinacija. Donosimo vam recept za pripremu kolača od jagoda i mascarponea.

21.7.2021.
14:18
VOYO logo

Kolač od jagoda i mascarponea oduševit će vas jer kombinacija jagoda i mascarponea je dobitna kombinacija.

Donosimo vam recept za pripremu ovog osvježavajućeg voćnog kolača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolač od jagoda i mascarponea sastojci za biskvit:

  • 3 jaja
  • korica limuna
  • 8 dkg šećera
  • pola praška za pecivo

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Naribajte koricu limuna i dodajte žumanjke koje ste umutili sa šećerom. DOdajte brašno s praškom za pecivo te miksajte. Na kraju u tu smjesu umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte biskvit u lim za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Kolač od jagoda i mascarponea krema:

  • 40 dkg mascarpone sira
  • vanilin šećer
  • 3 dkg šećra u prahu
  • 4 dcl slatkog vrhnja

Slatko vrhnje umutite sa šećerom i vanilin šećrom. Kada nastane šlag dodajte mascarpone.

Premažite kremu preko hladnog biskvita i stavite u hladnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolač od jagoda i mascarponea preljev:

  • 50 dkg jagoda
  • 4 žlice šećra
  • 2 crvena preljeva za torte
  • pola litre vode

Od pola litre vode odvojite 6 žlica. Preljev za torte izmiješajte sa šećerom i neka se otopi u 6 žlica vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostali dio vode neka zakuha i kada zakuha dodajte u vodu smjesu preljeva za torte. Vratite na vatru i lagano mješajte dok se preljev ne stvrdne.

Kada je kolač rashlađenm i preljev malo ohlađen rasporedite po kolaču.

Kolač od jagoda i mascarponea je gotov i spreman za posluživanje kada se dobro ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo