Ako želite da vam kore za pite budu pahuljaste, a kolačići bogati okusom bez upotrebe maslaca, kokosovo ulje umjesto maslaca je odlična zamjena. Ovaj se sastojak može učinkovito zamijeniti u mnogim vašim omiljenim receptima bez dramatičnog utjecaja na okus hrane koju volite. Slijedite savjete u nastavku kako biste kokosovo ulje umjesto maslaca koristili na ispravan način. Omjer maslaca i kokosovog ulja 1:1 može se koristiti u većini recepata. To bi značilo da ako recept zahtijeva 1/3 šalice maslaca, trebali biste koristiti istu količinu kokosovog ulja.
Imajte na umu da kokosovo ulje ima veći postotak masnih tvari, te da maslac ima nešto veći udio vode od kokosovog ulja. Ako primijetite da su neki od vaših recepata malo manje vlažni kada koristite kokosovo ulje umjesto maslaca, tu suhoću možete prevladati dodavanjem malo više tekućine koju recept zahtijeva. Također, možete koristiti rafinirano kokosovo ulje umjesto maslaca, ako ne želite jak okus kokosa.
Ako kokosovo ulje umjesto maslaca koristite kod pečenja, najbolje je koristiti recepte koji posebno zahtijevaju ulje. Osim što ima nešto veći udio vode, maslac ima drugačiju točku taljenja. To može blago utjecati na ukupni okus i teksturu hrane kada se koristi kokosovo ulje umjesto maslaca.
Na kraju, najbolje je kuhati s nerafiniranim, ekstra djevičanskim kokosovim uljem.