Postoje određene vrste voća koje sadrže čak i nekoliko desetina grama šećera. Međutim, za razliku od prerađene hrane koja je punjena dodanim šećerima, voće sadrži prirodni šećer koji se zove fruktoza. Voće također osigurava hidrataciju jer je većina voća oko 90% vode i vlakna. Prisutnost vlakana pomaže u usporavanju tjelesne apsorpcije šećera poput fruktoze iz crijeva u krv, što znači da ćete osjetiti manji skok šećera u krvi nakon jedenja jabuke u usporedbi s, recimo, kolačićem. No, koje voće ima najviše šećera?
Mango je jedno od voća s najvećim udjelom šećera. Ako pojedete cijeli mango prosječne veličine, pojeli biste oko 46 grama šećera. Međutim, kao što je prethodno navedeno, to je prirodni šećer fruktoza u kombinaciji s vlaknima te je lako probavljivo.
Međutim, voće koje ima najviše šećera je smokva. Smokve su voće s najviše šećera s otprilike 8 grama šećera u samo jednoj smokvi srednje veličine. Porcija smokava obično iznosi četiri do 5 komada, što znači da biste ukupno konzumirali 32 do 40 grama šećera u jednoj porciji.