Praktični savjeti /

Koje je najbolje meso za pohanje?

Image
Foto: Pixabay

Ukoliko ste ljubitelj pohanja, važno je da odaberete kvalitetno meso. Koje je najbolje meso za pohanje?

12.2.2022.
9:44
Pixabay
VOYO logo

Za dobro pohanje bit će vam potrebno svega nekoliko sastojaka. Za pohanje će vjerojatno biti najpogodniji komadi mesa bez žilica. Dodajte im nekoliko jaja koja ste dobro posolili pa umutili, brašno i krušne mrvice. Dobro zagrijte ulje, ali vodite računa o tome da ne zagori pa se bacite na pečenje.

Pohanom mesu nije potrebna preduga termička obrada, ali upravo zato valja voditi računa o jačini vatre. Koristite li prejaku vatru, meso će se ispeći izvana, a iznutra ostati sirovo, dok će ulje već nakon prvog pečenja poprimiti miris i okus kakav ne bi trebalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada govorimo o vrstama mesa koje su najbolje za pohanje, piletina i svinjetina su svakako najsigurnije rješenje. Ukoliko se pripremi kako treba, pileće i svinjsko meso će biti ukusno i sočno nakon pohanja. Također, mogu se pohati i neki drugi komadi mesa poput divljači, no postoji mogućnost od isušivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo