Praktični savjeti /

Koje brašno za dizana tijesta?

Image
Foto: Pixabay

Znate li koje brašno za dizana tijesta je nabolje koristiti? Donosimo vam savjete koje brašno za dizana tijesta je pun pogodak.

31.1.2022.
15:48
Pixabay
VOYO logo

Postoji glatko i oštro brašno, ali znate li koje je brašno za dizana tijesta je najbolje? Koja je razlika između glatkog i oštrog brašna? Naime, glatko brašno finije je mljeveno od oštrog te on tijestu daje glađu teksturu. Prema tome, glatko je odgovor na pitanje koje brašno za dizana tijesta je najbolje.

Za dizana tijesta najbolje je upotrijebiti bijelo pšenično brašno (tip 400 i tip 550), polubijelo pšenično brašno (tip 700 i tip 850), crno pšenično brašno (tip 1100 i tip 1600) i brašno cijelog zrna pšenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No pravi odgovor na pitanje koje brašno za dizana tijesta ćete upotrijebiti ovisi isključivo o vama. Nećete pogriješiti i ako upotrijebite oštro brašno za dizano tijesto, ali je svakako bolje glatko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo