Kuharica /

Knedle od brašna za paprikaš savršeno obogaćuju jelo

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da možete pripremiti domaće knedle od brašna za paprikaš za svega 15 minuta? Saznajte kako se pripremaju domaće knedle od brašna za paprikaš.

4.8.2023.
10:34
Pixabay
VOYO logo

Knedle od brašna za paprikaš su tradicionalno jelo koje se priprema od tijesta i kuha se u umaku od paprikaša. Ove mekane i ukusne kuglice tijesta dodaju poseban element jelu, obogaćujući teksturu i pružajući sočnost. Sastojci za knedle od brašna za paprikaš su:

  • 200g krumpira, kuhanog i zgnječenog
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli
  • 250-300g pšeničnog brašna

Za pripremu knedli od brašna za paprikaš najprije skuhajte krumpir u slanoj vodi, zatim ga ocijedite, ogulite i zgnječite u pire. U zdjeli pomiješajte zgnječeni krumpir, jaje i sol. Postupno dodajte brašno dok ne dobijete mekano i glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Na lagano pobrašnjenoj površini oblikujte tijesto u valjak i narežite ga na komade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki komad tijesta oblikujte u malu kuglicu. Možete koristiti malo brašna kako bi se tijesto lakše oblikovalo. U loncu prokuhajte slanu vodu. Spustite kuglice tijesta u kipuću vodu i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu, što obično traje 5-7 minuta. Pripremite paprikaš prema svom receptu. Kada je paprikaš gotov, dodajte kuhane knedle u paprikaš i promiješajte kako bi se knedle ravnomjerno rasporedile u umaku. Ovaj recept za knedle od brašna za paprikaš već je gotov i paprikaš s knedlama već je spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo