Kulinarstvo /

Savjeti za kiseljenje krastavaca na suncu

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da možete ukiseliti krastavce na suncu? Kiseljenje krastavaca na suncu je izuzetno jednostavan i brz način pripremanja kiselih krastavaca.

16.7.2022.
12:10
Pixabay
VOYO logo

Recept za kiseljenje krastavaca na suncu je jednostavan, treba samo nekoliko sastojaka, a nije potrebno nikakvo kuhanje. Osim toga, kiseljenje krastavaca na suncu je gotovo već nakon tri sunčana dana, nakon čega se kiseli krastavci već mogu poslužiti. Krastavci kiseljeni na suncu imaju izvrstan okus zbog prirodne fermentacije.

Sastojci potrebni za kiseljenje krastavaca na suncu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 veliki luk
  • 1-3 češnja češnjaka
  • 3 litre vode
  • 100 grama soli za kiseljenje
  • 170 ml octa
  • 1 vezica svježeg kopra
  • oko 20 krastavaca

Kiseljenje krastavaca na suncu započnite tako da pomiješate vodu, sol i ocat u posudi. Zakuhajte i kuhajte pet minuta. Stavite na stranu i ohladite oko 5 minuta. U veliku staklenku stavite kopar, narezani luk, oguljeni češnjak i krastavce. Toplu smjesu ulijte u staklenku i poklopite. Stavite staklenku na sunce 3 dana. Nakon tri dana otvorite staklenku i isprobajte kisele krastavac. Ako vam se sviđa, stavite staklenku u hladnjak. Tako će kiseli krastavci ostati hrskavi. Ovaj recept za kiseljenje krastavaca na suncu već je gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo