Kiseli krastavci su jedna od omiljenih salata u Hrvatskoj. Kiseli krastavci inače se kisele po nekoliko tjedana, no mi smo našli ukusan recept za brzo kiseljenje krastavaca na suncu kod kuće.
Za ovaj recept potrebno vam je tri litre vode, sol za kiseljenje, ocat, kopar, jedan veliki narezani luk, dva oguljena češnjaka te krastavaca dovoljno da napunite jednu staklenku.
Sada slijedi postupak za brzo kiseljenje krastavaca na suncu. Pomiješajte vodu, kiselinu i ocat u tavi za umake. Pustite da zavri i kuhajte pet minuta. Ostavite sa strane i ohladite oko 5 minuta, ili dok ne bude toplo. U veliku teglu stavite kopar, narezani luk, oguljeni češnjak i krastavce. Krastavce stavite zadnje i napunite staklenku. Ulijte toplu tekućinu u staklenku i stavite poklopac. Stavite staklenku na sunce 3 dana. Nakon tri dana otvorite staklenku i isprobajte krastavce. Ako vam se sviđa, staklenku stavite u hladnjak. Tako će kiseli krastavci ostati hrskavi.
Ovo je jednostavan recept za brzo kiseljenje krastavaca na suncu.