Kulinarski trikovi /

Kiseljenje krastavaca: Metoda za brzo kiseljenje krastavaca na suncu

Image
Foto: Shutterstock

Ukoliko obožavate kisele krastavce, donosimo vam dobru vijest. Ovo je recept za brzo kiseljenje krastavaca na suncu.

11.10.2021.
13:35
Shutterstock
VOYO logo

Kiseli krastavci su jedna od omiljenih salata u Hrvatskoj. Kiseli krastavci inače se kisele po nekoliko tjedana, no mi smo našli ukusan recept za brzo kiseljenje krastavaca na suncu kod kuće.

Za ovaj recept potrebno vam je tri litre vode, sol za kiseljenje, ocat, kopar, jedan veliki narezani luk, dva oguljena češnjaka te krastavaca dovoljno da napunite jednu staklenku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada slijedi postupak za brzo kiseljenje krastavaca na suncu. Pomiješajte vodu, kiselinu i ocat u tavi za umake. Pustite da zavri i kuhajte pet minuta. Ostavite sa strane i ohladite oko 5 minuta, ili dok ne bude toplo. U veliku teglu stavite kopar, narezani luk, oguljeni češnjak i krastavce. Krastavce stavite zadnje i napunite staklenku. Ulijte toplu tekućinu u staklenku i stavite poklopac. Stavite staklenku na sunce 3 dana. Nakon tri dana otvorite staklenku i isprobajte krastavce. Ako vam se sviđa, staklenku stavite u hladnjak. Tako će kiseli krastavci ostati hrskavi.

Ovo je jednostavan recept za brzo kiseljenje krastavaca na suncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo