Kiseli kupus dintani u kombinaciji sa slaninom odličan je prilog ili dodatak raznim jelima. Za pripremu dinstanog kiselog kupus dovoljno vam je 20 minuta vremena. Osim što je priprema brza, također je i laka i zahtijeva tek nekoliko sastojaka.
Sastojci potrebni za pripremu kiselog dinstanog kupusa su:
- 5 ploški slanine, narezano
- 1 luk, narezan na ploške
- 6 češnja češnjaka, nasjeckano
- pola glavice zelenog kupusa
- 60 ml vode
- 200 g kiselog kupusa
- pola žličice soli
- malo crnog papra
Upute za pripremu kiselog kupusa dinstanog:
Dodajte slaninu u veliku tavu i pržite na srednje jakoj vatri dok ne postane hrskava. Oko 6 minuta. Nakon što slanina postane hrskava izvadite je i ostavite sa strane.
Iz tave uklonite sve osim 1 žlice slanine. U tavu dodajte luk i češnjak, kuhajte i miješajte dok luk ne omekša, još oko 5 minuta. Dodajte kupus i promiješajte. Dodajte vodu, pokrijte poklopcem i pustite da se kupus kuha oko 8 minuta, ili dok ne omekša.
Posolite i popaprite, promiješajte da se sjedini. Dodajte kiseli kupus, promiješajte, ugasite vatru, pospite ostavljenu slaninu i poslužite dinstani kiseli kupus.